søndag 20. juni 2010

Søndag


I dag er det full omkalfatring i heimen. I den forstand at garderoben blir snudd opp ned for det letes i kroker og kriker etter passende sommerklær. Det strykes skjorter og kjoler og prøves og forkastes og.... ja dere vet vel ...? Bunadskjorte vaskes og strykes så alt er klart til avslutning i mårra. Da er nemlig sangfuglens karriere på ungdomdsskolen færdig og offisiell sommerferie begynner.
Mens alt dette pågår så leter jeg etter sommerferiestrikkeprosjekter. Har en plan om noen flere sjal, til manges store overaskelse;))))
Kanskje det blir Clothilde, Ulmus , Haruni.......... tror jeg må ta med litt småstrikk også. Vi får se...
Tror jeg trenger 3 dagers hvile etter dette.
Legger inn et sommerbilde fra i fjor, for det har jo ikke akkurat vært for mange muligheter til å knipse sommerbilder i år;)

onsdag 16. juni 2010

Man lærer så lenge man lever....

Ja da har jeg lært noe nytt i dag også;)
Jeg har sydd meg sommerveske til ferieturen vår.
Mønster og beskrivelse fant jeg hær i denne bloggen.

Jeg har sydd litt mere denne uka, men glemte å ta bilde før jeg leverte det til motakeren.En god kollega som fyllte år . Hun fikk ei toalettmappe og et nøkkeletui.

Så har jeg startet på et prosjekt som jeg er veldig spendt på. Jeg strikker mitt egenkomponerte sjal og foreløpig er det kanten rundt som er på pinnene. Så gjenstår det å se om det blir pent eller ikke. Huff jeg kjenner litt prestsjonsangst......


tirsdag 15. juni 2010

sjal nr 12

Da har jeg begynt på et nytt sjal, sånn ca 30 ganga bare i dag...hmmmm
Til slutt så mått eg fram med ruteark og sett meg ned å tegn eget mønster. Har plokka litt hær og dær og ha no lagd meg mønster på en kant-bord som eg skal bruk til mitt nye sjal. Så får vi se hva det blir til... Jeg synes det er litt spennende;)

Strikking er ikke bare en stor hobby for meg, den er veldig mye terapi også.... Jeg sliter med søvn problemer. På vinteren blir det ekstra ille og i tilleg sliter jeg med for lite overskudd til hverdagen. Etterhvert har de vinterlige problemene bare fortsatt selv om det ikke er vinter lenger, så hvor skal det ende???

søndag 13. juni 2010

Uka som har gått

Har jeg produsert litt forskjellig: Jeg har fått ferdig Morlynn shawlet mitt som jeg har strikket i wollmeise farge poison no5. Det er foresten mitt 11. sjal i 2010
Jeg har strikket ei djevel lue i et nytt garn fra Viking som heter bjørk. Veldig mykt og godt garn å strikke av. Tror det blir flere prosjekter av dette garnet. Så har jeg prøvd å bruke noe av allt bomullsgarnet jeg har liggende og resultatet ble 12 nye oppvas kluter. Noen har flyttet ut allerede og noen skal rett i kjøkkenskuffen.


fredag 4. juni 2010

Så syr jeg litt igjen



Har sett på Hobbyboden at http://sisselssyglede.blogspot.com/search?updated-max=2010-04-05T17%3A36%3A00%2B02%3A00&max-results=5 Har sykurs for oss som ikke kan, men vil så gjerne;)
Jeg har ikke fått prøvd meg før nå og hær ser dere dagens produksjon. Takk til sissels syglede for mønster og forklaring.

onsdag 2. juni 2010

Snella og Petronella





















Ja jeg
har vært dær også.
Gjett om man fikk hyggelig mottagelse;);););)
Gave fordi jeg hadde reist så langt fikk jeg og det må jeg si var stas altså;D
Så til alle damer som trenger knapper; Det er verdt et besøk hos
http://www.snellaogpetronella.no/nettbutikk.html
Et utvalg vakre knapper ble det jo, og ettersom jeg er musikant og note gomp. Så ble det noteknapper og øredobber med noter på.
Gaven jeg fikk er med motiv fra en gammel tegneserie som heter Rip Kirby og det passet flott for min bedre halvdel er tegneseriefantast. Kanskje jeg må strikke noe til ham og pynte med knappen?

Tjorven


Måtte innom Tjorven også. Kjempeflott garnbutikk med masse flott garn. Noe dyrt og eksklusivt hadde de og, men det tok jeg meg ikke råd til. Dvs silk mohair fra Artyarns kosta vel borti 200 kr for 25 gr så det er ikke akurat billig. Men fy så fint det er;)

Oslotur


Jeg og min kjære har vært i Oslo et par dager og da må man jo innom bokhandleren å se om der er noen skatter.... Og det var jo selvfølgelig det;)
Ei flott bok med masse sjal/skjerf mønstre i . Har allerede funnet et par sjal jeg kunne tenkt å strikke.